Sensornet krijgt hoogste waardering
Geomilieu gebruikersdag
DGMR Software heeft 21 april de jaarlijkse dag voor gebruikers van Geomilieu georganiseerd in het Muntgebouw te Utrecht.
In het plenaire deel is gesproken over de laatste ontwikkelingen van Geomilieu, ontwikkelingen op het gebied van geluid en trillingen, over het RIVM-onderzoek (260.000 mensen ondervinden ernstige hinder) en de beleidsmatige aspecten en CNOSSOS EU, dat in 2018 z'n beslag lijkt te krijgen. Ook enkele nieuwe inzichten kwamen aan bod, zoals buitenlandse studies naar de impact van geluid dat door geluidsschermen dringt en de 'Laan van de Leefomgeving’, een concept waarmee in de nieuwe Omgevingswet de gegevensvoorziening wordt gestroomlijnd en verbeterd.
BTS
Ron Maas was uitgenodigd binnen de workshops meer te vertellen over BTS (Beleidsregel Trillingen Spoor) en hoe Sensornet op basis van metingen direct inzicht geeft in de situatie voor alle belanghebbenden: overheid, adviseurs en bewoners. De presentatie gaf een toelichting hoe deze complexe metingen voor een ieder eenvoudig, transparant en inzichtelijk worden, waarbij bovendien op betrouwbare wijze verstoringen worden uitgesloten. Sensornet is er trots op dat juist deze presentatie van de bezoekers de hoogste waardering kreeg.
De presentatie is beschikbaar op onze downloadpagina (SN_2015-04_BTS_GM-dag.pdf). Meer informatie over BTS treft u op de BTS-pagina.
Andere sprekers die dag waren:
- Peter van der Laak, het dashboard omgevingskwaliteit.
- Hans Erbrink / Luc Verhees, STACKS modules voor luchtkwaliteit, geur en depositie.
- Theo Verheij, nieuwe ontwikkelingen van Geomilieu, tips en trucs.
- Rob Witte, gebruik van Geomilieu voor Industrielawaai.
- Mark Bakermans, gebruik van Geomileu voor verkeerslawaai.
- Arno de Pree, industrieterreinen en geluidszonebeheer.
Voor een download van de laatste presentaties verwijzen wij u naar de downloadpagina van DGMR Software.
Naar nieuwsoverzicht