instellingen
Informatiebijeenkomst Zoetermeer geluidmetingen RandstadRail

Informatiebijeenkomst Zoetermeer geluidmetingen RandstadRail

Deze bijeenkomst zal in het teken staan van het monitoringproject dat binnenkort van start gaat. Namens het Stadsgewest Haaglanden worden op 2 locaties in Oosterheem meetopstellingen geplaatst naast het spoor, waarmee alle trampassages gemeten worden. Het gaat daarbij niet alleen om geluid, maar ook om rijsnelheid, trillingen in het spoor en de weersomstandigheden. Gemeente Zoetermeer heeft hier zelf nog twee extra meetopstellingen aan toegevoegd die bij woningen worden geplaatst. De metingen worden uitgevoerd door Sensornet.

Het is een uniek project. Niet alleen omdat er langdurig (een jaar lang) gemeten gaat worden, maar ook omdat inwoners de metingen online kunnen volgen op www.sensornet.nl/project/haaglanden. Tijdens de bijeenkomst zal Ron Maas van Sensornet een demonstratie geven van de informatie die u als omwonende kunt volgen.

U zult begrijpen dat met dit project ontzettend veel data verzameld worden. Het is een uitdaging om de gegevens zodanig te kunnen verwerken dat ze ' informatief'  worden. Hiervoor heeft Sensornet eveneens een programma ontwikkeld. We laten het graag aan u zien en Ron Maas zal ook hierover het een en ander demonstreren.

 

Bron: gemeente Zoetermeer

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij