instellingen
Gemeente Oldebroek aangesloten bij Geluidsnet Lelystad Airport.

Gemeente Oldebroek aangesloten bij Geluidsnet Lelystad Airport.

Waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff heeft donderdag 23 mei 2019 symbolisch de gemeente Oldebroek aangesloten op het Geluidsnet Lelystad Airport. Dit is de geluidmeetdienst van Sensornet waarmee realtime inzicht wordt verkregen in het geluid afkomstig van overvliegende vliegtuigen. Binnen de gemeente Oldebroek zijn acht geluidmeetpunten ingericht bij de kernen Noordeinde, Wezep en Hattemerbroek. Slimme analytische algoritmen zorgen ervoor dat de gemeente, bewoners en andere belanghebbenden inzicht verkrijgt over aantallen en frequenties van passerende vliegtuigen, ook als ander omgevingsgeluid aanwezig is. 

Foto: Waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff en Ron Maas (Sensornet) sluiten symbolisch Oldenbroek aan bij Geluidsnet Lelystad Airport.


Via de openbare website voor Oldebroek (www.sensornet.nl/project/oldebroek) kan iedereen op een volledige transparante en controleerbare manier inzicht verkrijgen in de aanwezige geluidsniveaus en vliegtuigpassages.

Naast Oldebroek, is ook in de gemeenten Elburg (Gelderland), Biddinghuizen, Dronten, Lelystad en Zeewolde (provincie Flevoland) een Sensornet vliegtuigmonitoringssysteem operationeel. Via de openbare websites zijn de geluidseffecten ten gevolge van Lelystad Airport inzichtelijk.

 

Meer informatie over dit moment:

 

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij